Ohlasy na Rychlé šípy v roce 1970

| Autor: Ondřej Liška - Agi | Rubrika: Z archivu | Vydáno dne: 20. 8. 2001 |

Když nakladatelství PULS Ostrava vydalo v roce 1970 II. díl souborného vydání kreslených příběhů Rychlých šípů, zařadilo na konec tři stránky ukázek z dopisů čtenářů. Jejich ohlasy ukazují velkou popularitu Rychlých šípů v té době.
"Milé Rychlé šípy ! Posílám vám pozdrav. Jmenuji se Jana Grundělová. Mám bratra Pavla, v květnu bude mít 15 let. Mně bude 12 let, chodím do šesté třídy. Vaše příhody se mi velice líbí, často se mi o nich zdává ... Moc ráda je čtu, nebo se dívám na televizi, když vy hrajete. Když jsem poprvé četla o vás, myslila jsem, že jste vymyšlené osoby, ale v televizi jsem se přesvědčila ..."



"... Kedy sa stalo, že otecko nenazdajky kúpil časopis RŠ. A vietě si predstavit mojho brata. Úplne nič okolo seba nevnímal, len tento časopis asi 5x za sebou čítal, a výsledok ? Vzal si z tohoto seriálu ozaj kladný príklad. Snaží sa napodobiť každého člena tohoto klubu. A nie je to pretvárka. Je pozornejší a slušnejší, hoc neslušný vobec nebývá ..."
(D. GORCÍKOVÁ, 9 a, Spišská N. Ves)



"... jsem dychtivým čtenářem RŠ, ale nedaří se mi vždy včas zachytit a koupit patřičný sešit ..."
(Z. RAŠKA, Frenštát)



"Má malá dcerka i syn jsou nadšeni a stejně tak jistě i většina dětí. Vydávání RŠ má i veliký výchovný význam. Podle sebe vím, že čtení RŠ je zážitkem do konce života nezapomenutelným ..."
(Ing. A. HYLMAR, Praha)

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2001082003-ohlasy-na-rychle-sipy-v-roce-1970.html