Skautská nadace Jaroslava Foglara v roce 2004

| Autor: Tomáš Hromádka - Krizmen | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 18. 9. 2005 |

Skautská nadace Jaroslava Foglara Z výroční zprávy Skautské nadace Jaroslava Foglara za minulý rok se dozvídáme, že posláním nadace je podporovat mimoškolní výchovu a vzdělávání dětí a mládeže v duchu skautských ideálů; pomáhat jim při rozvoji duševního, tělesného, společenského a duchovního potenciálu.
V roce 2004 pokračovala činnost nadace tempem nastoleným v předchozích letech. Nadace si podle uvedené zprávy postupně buduje pověst seriózní, transparentní, nízkonákladové instituce, která s péčí řádného hospodáře zajišťuje rozdělování prostředků v souladu s účelem, s nímž byla založena.

Vzhledem k omezeným zdrojům, kterými nadace zatím disponuje, soustředila se zejména na malé projekty, jež jsou pod rozlišovací schopností velkých grantových agentur a pro něž je velmi obtížné jakoukoliv podporu sehnat. Nadace přitom pečlivě zvažovala u každého projektu jeho přínos a soulad s posláním nadace.

Nadace uspořádala sbírku Skautské domovy, spolupracovala s Klubem přátel skautingu a třetím rokem vyhlásila grantové programy Dobré skutky a Fons. V roce 2004 podpořila celkem 8 projektů částkou 37 300 Kč. V uvedeném roce se nadace spojila také s renomovaným ilustrátorem Marko Čermákem, který pro nadaci vytvořil komiks „HELP – zachraň a zvítězíš“, jehož scénář vytvořila Věra Voňavková na základě jednoho z uskutečněných podpořených projektů.

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2005091801-skautska-nadace-jaroslava-foglara-v-roce-2004.html