CVVZ 2001

| Autor: Milan Lebeda - Alpín | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 15. 8. 2001 |

Celostátní velká výměna zkušeností (CVVZ) - tradiční setkání vedoucích oddílů, klubů, pracovníků s dětmi a mládeží ve volném čase se koná v Olomouci 9. - 11. listopadu 2001. Na průběžně aktualizovaných stránkách http://www.volny.cz/cvvz2001 najdete přihlášku, propozice, přehled dílen, seminářů, diskusních fór a jiného programu i všechny další potřebné informace.
"Chceme zde v Olomouci udělat další krok kupředu" uvádějí organizátoři " a dát této akci trochu jiný rozměr. Ukázat těm, kteří věnují dobrovolně stovky a tisíce hodin svého volného času dětem a mládeži, nové možnosti a směry, sporty a formy činnosti. Ukázat jim, že si jich společnost váží a oceňuje jejich práci.

Osvědčené programy z CVVZ předchozích ročníků (včetně ´99 v Mostě a 2000 v Českých Budějovicích) chceme doplnit novými tématy jako například: první pomoc při činnosti v praxi, orientační běh (teorie i praxe různých forem - denní, noční, hodinovka, cyklo, stavba tratí, způsoby vyhodnocení, atp), hrajeme si na pravěk v praxi, hrajeme si na indiány v praxi, burza tábornických a turistických potřeb, táborové stavby versus zákony a vyhlášky, projekty a granty, aneb jak na peníze od státu, eXtrémní sporty, improvizace při pořádání akcí (způsoby, ukázky, jak na to, máš na to?), burza velkých akcí na rok 2001 atd...


Základním a nosným motem CVVZ 2001 je "OTVÍRÁNÍ OBZORŮ" Chceme jasně a zřetelně ukázat jaké: - směry - cesty - nápady - praktika jsou v činnosti a práci s dětmi a mládeží možné a použitelné. Jaké k tomu lze využít: - zdroje - vybavení - výstroj - výzbroj - zázemí - podpory. Jaké tyto činnosti provozují: - instituce - zařízení - organizace - spolky - kluby. Jak lze navázat a provozovat: - spolupráci a koordinaci jak tato činnosti popularizovat mezi dětmi a mládeží prostřednictvím: - medií - v místech bydliště - na školách - na pracovištích rodičů - a jinde. Jak činnost dokumentovat a zaznamenávat pomocí: - kronik - fotografií - videa - diapozitivů - oddílových časopisů - vývěsek. Na druhé straně si otevřeně říci jaké úskalí a nebezpečí tyto činnosti přináší v oblastech: ochrany života a zdraví (vč. hygieny),mravních, hospodářsko - ekonomických, trestních... A současně chceme poradit jak si na tato nebezpečí nejlépe "zajít"."

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2005091802-cvvz-2001.html