Hledáme Rychlé šípy 2005

| Autor: Bohoušek | Rubrika: Hledáme RŠ | Vydáno dne: 17. 11. 2005 |

I v letošním pořádá Pražská pobočka Sdružení přátel Jaroslava Foglara tradiční pátrací hru Hledáme Rychlé šípy. Už od úterý 15. listopadu 2005 mrznou na kterémsi místě v pražských Stínadlech a úkolem pátračů je najít, namalovat nebo na uvedeném místě vyfotografovat a tento důkaz pak do 15. prosince 2005 zaslat na adresu pražské pobočky SPJF nebo přinést osobně na Večer světel 17. prosince 2005 v 17 hodin, kdy hra končí.
V minulosti byla pětice postav Rychlých šípů vystavena (nebo uschována - jak chcete) na balkóně Divadelního ústavu vysoko pod střechou v Celetné ulici. Další ročník se Šípáci dívali na Prahu z balkónu 1. patra mateřské školky na Uhelném trhu. Další rok se zase usmívali (i na anarchistický průvod) ze soukromého balkónu nad vchodem do metra v Kaprovce. Naposledy jste je mohli spatřit za zábradlím divadla Na zábradlí.
V letošním roce...
navíc přibyla další možnost si zahrát a to ve spolupráci s nakladatelstvím Klaudian Praha, s.r.o. Balkóny bývají jak vysoko, že hodně musíte zvedat hlavu, tak i nízko, že je pátrači nemohou přehlédnout. Bývají na magistrátních, státních i soukromých objektech. Mají však vždy něco společného - dají se nalézt a jsou v oblasti spletitých uliček Starého Města a Josefova, domnělé čtvrti Stínadla. Dnes nabízejí informační systémy možnost navigace a zobrazení geografické polohy i v těchto tajuplných zákoutích města. Proto uvedené nakladatelství letos poprvé nabídlo účastníkům této soutěže zdarma předplatné časopisu GEOinformace pro rok 2006, pokud dokáží kromě nalezení Rychlých šípů v terénu nalézt pomocí geografických informačních systémů na webových portálech nejkratší trasu z pražské uličky Boršov k letošnímu balkónu s RŠ. Tím totiž dokážou svoji gramotnost při obsluhování mapových portálů a pomocí časopisu GEOinformace třeba objeví další možnosti využití podobných geosystémů.
Hra je určena pro mládež, školy, rodiny s dětmi i dětské oddíly. Je to skvělá příležitost k procházce do staré Prahy s možností nasání předvánoční atmosféry města, seznámení se s historickou tváří domů a památek. Hledat můžete mezi Vltavou a ulicemi Národní, 28. října, Na Příkopech, Revoluční.
Kontaktní adresa: PP SPJF, Před Cibulkami 8, 150 00 Praha 5, e-mail: spjf.praha@seznam.cz; pp@spjf.cz

Plakát ke stažení (PDF).

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2005111701-hledame-rychle-sipy-2005.html