Aktuality z veletrhu Svět knihy 2013

| Autor: Tomáš Hromádka - Krizmen | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 16. 5. 2013 |

Až do neděle probíhá na pražském Výstavišti v Holešovicích tradiční knižní veletrh Svět knihy. Mezi 700 vystavovateli je zastoupeno o vydavatelství OLYMPIA, které v tradičním stánku L001 prezentuje své novinky. Tentokrát na mnohem menší ploše než v minulých letech a ve spolupráci s vydavatelstvím Epocha představuje nejen svoji novou produkci (komixy Marko Čermáka a knihu Rychlé šípy), ale nabízí se slevou starší vydání foglarovek. Ve vitrině je malá expozice věnovaná knihám našeho oblíbeného spisovatele doplněná o ježka v kleci.
Ale i v dalších stáncích veletrhu můžeme najít foglarovskou tematiku. Vedle řady antikvariátů, které i zde nabízejí různá starší vydání a také antikvární časopisy (Vpřed, ABC, Pionýr, Sedmička) můžete nahlédnout pod pokličku tiskárny Powerprint, která se zabývá tiskem malonákladových publikací a k vidění jsou zde zkušební výtisky knih Pod vlajkou Devadesátky, Stínadla se bouří nebo Mýtus zvaný Stínadla.
U stánku Konta bariéry / NADACE Charty 77 zaujme nákupní košík plný knih z někdejšího nakladatelství LEPREZ. Symbolizuje novou aktivitu uvedené organizace - humanitární sbírku knih ve prospěch dětí z dětských domovů.

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2013050004-aktuality-z-veletrhu-svet-knihy-2013.html