Pražský Večer světel 2015

| Autor: Pražská pobočka SPJF | Rubrika: Večer světel | Vydáno dne: 13. 12. 2015 |

Večer světel Večer světel - animace Svátek Večer světel, vycházející ze stínadelské trilogie Jaroslava Foglara, si příznivci tohoto autora a jeho díla na mnoha místech naší země připomínají vždy 17. 12., tedy v den, kdy vyšel (v roce 1938) na stránkách Mladého hlasatele první kreslený příběh Rychlých šípů.
Tradiční Večer světel v Praze se uskuteční v obvyklém čase a na obvyklém místě:
Sraz 17. 12. 2015 v 17.00 - prostor u postranního vchodu kostela sv. Haštala na Haštalském náměstí v Praze 1 (naproti Anežské ulici).
Nezapomeňte svíčku, lampion či lucernu!
Účastníci předchozích Večerů světel - nezapomeňte si vzít s sebou rovněž tak průběžný trvalý pamětní list VS vydaný v roce 2004 s minulými razítky k dalšímu orazítkování.
K dispozici bude samozřejmě i letos stálé razítko VS, takže kroniky, zápisníky či deníky s sebou.
Tento rok by měl po nějaké době obohatit také speciální pamětní list nakreslený jen pro letošní Večer světel, kdy jej přislíbil na místě předávat jeho autor, známý (nejen foglarovský) kreslíř.
Pouliční výstavka stínadelských kreseb proběhla již natolik dávno, že bude možná pro všechny letos jako poprvé.
Po skončení pražského Večera světel bude i vyhodnocení tradiční pátrací hry Hledáme Rychlé šípy (již 15. ročníku), byť předčasně ukončené.
Nezapomeneme ani vybrat drobné dárečky v rámci charitativní aktivity Vánoce Tondy Pírka pro děti z pražské nemocnice v Motole, které budou muset trávit Vánoce mimo své domovy.
Kdo nemůže přijít na Večer světel - ani na jiném místě naší země - může se jej zúčastnit tak, že 17. 12. mezi 17.-21. hodinou dá za okno svíčku, lampion, lucernu či jiné světlo a k tomu může vystavit například i tradiční pochodující postavy Rychlých šípů s Bublinou.

Černobílá kresba: Milan Teslevič
Barevná animovaná kresba: Petr Molka – Best


BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2015120006-prazsky-vecer-svetel-2015.html