TV: Dětské, dobrodružné, western... filmy, dokumenty, debaty (1. - 7. 10. 2001)

| Autor: Petr Molka | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 27. 9. 2001 |

Nova 2.10.2001 úterý 22:40 - Keoma Western It. (1976). Mstitel Keoma (F. Nero) je pro násilníky horší než mor. Dále hrají: W. Berger, O. Karlatosová, W. Strode... Režie E. G. Castellari HBO 6.10.2001 sobota 08:25 - Indián Skutečný příběh o muži, který byl ochoten udělat cokoliv pro svůj domov kromě odhalení své minulosti. V hlavní roli dramatu se představí Pierce Brosnan. 1999. Nova 7.10.2001 neděle 15:50 - Mezi supy Film N/Jug. (1964). Vinnetou s Old Surehendem brání přistěhovalce před bandity, kteří se vrhají na jejich kolony jako supové. Hrají: S. Granger, P. Brice, E. Sommerová, G. George... Režie A. Vohrer
Keoma
Televize: Nova
Datum: 2.10.2001
Čas vysílání pořadu: 22:40-00:27

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je Keoma, míšenec, který je napůl běloch a napůl indián. Po skončení občanské války se vrací se do svého domova, malého městečka na mexických hranicích. Zdaleka to však není návrat šťastný. Keoma přežil jedno peklo, aby se vrátil do druhého. Velkou část městečka postihla smrtící epidemie a v čele městečka bohužel stojí bezohledný bandita Caldwell, který vládne městečku se svou bandou a má velmi podivné metody, jak s epidemií bojovat. Prostě chce nemocné drasticky izolovat a bez pomoci a léků je nechat pomřít. Keoma však nehodlá podobným léčebným metodám nečinně přihlížet. Zachrání krásnou ženu, která je považována za nemocnou a rozhodne se Caldwellovi postavit a vyhnat ho i s jeho muži z městečka. Přestože při střetu sám téměř přijde o život, když je téměř ukřižován ke kolu velkého vozu, najde několik spojenců a společně s nimi se pustí do boje.
Rok výroby: 1976.
Délka (min): 97.
Země: Itálie.
Režie: Enzo G. Castellari.
Scenář: Enzo G. Castellari, Nico Ducci, George Eastman, Mino Roli.
Hrají: Franco Nero, Woody Strode, William Berger, Donald OBrien, Olga Karlatosová, Giovanni Cianfriglia, Orso Maria Guerrini.

Mezi supy
Televize: Nova
Datum: 7.10.2001
Čas vysílání pořadu: 15:50-17:40

Originální název: Unter Geiern.
Cesta přistěhovalců, kteří se chtějí usadit v Arizoně, vede přes nebezpečnou pustinu nazývanou Llano Estacado. Tady však řádí bezohlední bandité nazývaní Supové. Ti také zavraždí manželku a dceru farmáře Baumana a pak jeden z nich v převleku za misionáře svalí vinu na indiány z kmene Šošonů. Bandité vedení bezohledným Prestonem připravují velkou akci, chtějí se vmísit mezi nové kolonisty a místo k cíli jejich cesty je zavést do pasti, tam je pobít a zmocnit se jejich majetku. Naštěstí je tu odvážný náčelník Apačů Vinnetou a jeho přítel, statečný bílý lovec Old Surehand, kteří se o plánu dozví a rozhodnou se nové osadníky varovat dřív než bude pozdě. To se ovšem ukáže být mnohem složitější, než se zpočátku zdálo. Bandité, kteří se vetřeli mezi osadníky, už si totiž získali důvěru nezkušeného soudce Leadera, který má v kraji nastolit pořádek. Navíc je třeba přesvědčit Šošony, že Supové jsou pro všechny, tedy i pro indiány samotné mnohem větším nebezpečím než Bauman, který v žalu nad smrtí ženy a dcery smrtelně urazil náčelníka Wokadeha i celý kmen.
Rok výroby: 1964.
Délka (min): 98.
Země: Německo, Francie, Itálie, Jugoslávie.
Režie: Alfred Vohrer.
Scenář: Eberhard Keindorff, Karl May, Johanna Sibelius.
Hrají: Stewart Granger, Pierre Brice, Elke Sommerová, Renato Baldini, Walter Barnes, Götz George, Gojko Mitic.

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2001092701-tv-detske-dobrodruzne-western-filmy-dokumenty-debaty-1-7-10-2001.html