Panádlová polívka vyvolává reakce

| Autor: Bohoušek | Rubrika: Šťoura | Vydáno dne: 5. 6. 2003 |

Z Brna nám byl jednatelem SPJF Markem Polákem - Sharpem přeposlán dopis následujícího znění:


Ahoj Sharpe, můžeš nějak dát vědět tvůrcům Bohouška (na internetu), že panádlová polívka opravdu není chlebová polívka, ale že je to nějaký masový vývar se svítkem.
Tak se aspoň říkalo pečené placce z vajíčka a krupice. Tato silnější placka (peklo se to třeba v remosce) se nakrájela na kostky a ty se pak daly do té polívky. V dětství mně to taky moc nechutnalo. Zdraví Tě Honza.


Děkujeme i za tento podnět. Panádlová polé(í)vka, jak je vidět, má i své regionální odlišnosti. Nejzásadnější pro nás je ovšem recept pražský, tj. ten, dle kterého vařila Jestřábova maminka. Tam základní ingrediencí byly patrně starší rohlíky nebo chléb. Nicméně pátrat a přinášet odpovědi na otázku, zda panádlová polévka je něco odporného, budeme přinášet i nadále.

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2003060002-panadlova-polivka-vyvolava-reakce.html