XLVIII. kolegium Akademie Jaroslava Foglara se uskuteční ve středu 12. 6. 2013.

| Autor: Slavomil Janov - Nashville | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 9. 6. 2013 |

Vážení přátelé,
jen připomínám, že další, v pořadí již XLVIII. kolegium Akademie Jaroslava Foglara se uskuteční ve středu 12. 6. 2013.
Tentokrát, jak se již stalo tradicí na závěr akademického roku, bude naše setkání opět "vycházkové". Sraz je v 17 hodin v Praze-Libni na Palmovce u Židovské synagogy, v blízkosti stanice metra "B" PALMOVKA (stále ještě protipovodňově uzavřené!).
Poznávací vycházka se uskuteční v rámci letošního společného projektu Akademie Jaroslava Foglara a sdružení KampaNula (Nadačního fondu KampaNula) jako 13. Učená toulka s Rychlými šípy (b).
Po dubnové vycházce (10. 4.), která se uskutečnila na Starém Městě ve společnosti režiséra TV seriálu Záhada hlavolamu (z roku 1969) Hynka Bočana, zamíříme tentokrát do Libně (už bez Hynka Bočana i TV kamer), kde se rovněž natáčely některé epizody seriálu.
V rámci možností si prohlédneme místa, kde se na dvorcích dvou libeňských domů natáčely scény s klubovnou Rychlých šípů a dílnou Jana Tleskače.
Obě exteriérová místa se přirozeně za 45 let značně změnila, nečekejte proto, že skutečně sáhneme na kliku klubovny RŠ, nebo Tleskačovy dílny!
Prohlídky daných lokalit jsou značně omezeny, navíc jedno z míst je již výrazně přestavěno a i v současnosti na něm probíhají stavební práce (výstavba restaurace). Přesto bude vycházka bezesporu zajímavá a z badatelského hlediska objevná.
Zdůrazňuji - sraz je v 17 hodin! Opozdilci zahlédnou naše paty nejpozději v 17 hodin 13 minut, pak se definitivně ztrácíme v libeňských uličkách a dvorcích.
Vycházka bude zpestřena zkouškou dovedností v odhadu výšky jednoho vysokého objektu. Prosím všechny o oprášení svých znalostí v tomto směru! :-)
Žluté špendlíky na klopě!
Na setkání se těší
Slavomil Janov - Nashville, Akademie Jaroslava Foglara, 48. klub OS Jestřábi Praha

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2013060005-xlviii-kolegium-akademie-jaroslava-foglara-se-uskutecni-ve-stredu-12-6-2013.html