Večer světel 2017

| Autor: Bohoušek | Rubrika: Večer světel | Vydáno dne: 13. 12. 2017 |

Večer světel Večer světel - animace (Aktualizováno 14. 12.) Svátek Večer světel, vycházející ze stínadelské trilogie Jaroslava Foglara, si příznivci tohoto autora a jeho díla na mnoha místech naší země připomínají vždy 17. 12., tedy v den, kdy vyšel (v roce 1938) na stránkách Mladého hlasatele první kreslený příběh Rychlých šípů.
Tradiční Večer světel v Praze se uskuteční v obvyklém čase a na obvyklém místě:
Sraz 17. 12. 2017 v 17.00 - prostor u postranního vchodu kostela sv. Haštala na Haštalském náměstí v Praze 1 (naproti Anežské ulici).
Nezapomeňte svíčku, lampion či lucernu!
Účastníci předchozích Večerů světel - nezapomeňte si vzít s sebou rovněž tak průběžný trvalý pamětní list VS vydaný v roce 2004 s minulými razítky k dalšímu orazítkování.
K dispozici bude samozřejmě i letos stálé razítko VS, takže kroniky, zápisníky či deníky s sebou.
Pamětní lístečky pro letošní Večer světel nakreslil Jiří Filípek, který bude na místě přítomen; zájemcům po skončení Večera světel bude připraven podepsat se případně do jeho nových komiksových příběhů.
Po skončení pražského Večera světel bude i vyhodnocení tradiční pátrací hry Hledáme Rychlé šípy.
Na místě proběhne i výběr dárečků pro děti v Nemocnici Motol nazvaný už několik let Vánoce Tondy Pírka či možnost odevzdání nevyužívaných brýlí v rámci charitativní akce Brýle pro Afriku.
Minimálně 15 minut před začátkem Večera světel lze v okolí Haštala hrát malou pátračku Velké Ulčovky.

Kdo nemůže přijít na Večer světel - ani na jiném místě naší země - může se jej zúčastnit tak, že 17. 12. mezi 17. - 21. hodinou dá za okno svíčku, lampion, lucernu či jiné světlo a k tomu může vystavit například i tradiční pochodující postavy Rychlých šípů s Bublinou.

Černobílá kresba: Milan Teslevič
Barevná animovaná kresba: Petr Molka – Best


BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2017120006-vecer-svetel-2017.html