S Rychlými šípy na pražském Dni železnice 2018

| Autor: Milan Lebeda - Alpín | Rubrika: Akce | Vydáno dne: 17. 9. 2018 |

S Rychlými šípy a Černou Káčou na pražském Dni železnice Nejen dětští účastníci regionálního Dne železnice na Smíchovském nádraží v sobotu 15. září 2018 od 9 do 18 hodin si mohli ve společnosti Rychlých šípů vyzkoušet foglarovsky zaměřené skládání puzzle, vybarvovat omalovánky Rychlých šípů, zodpovědět 13 otázek foglarovského testu, přečíst a prohlédnout si výbor příběhů Rychlých šípů odehrávajících se na železnici, potěšit se novou, právě pro tento den Jiřím Filípkem vytvořenou, kresbou legendárního Kafemlejnku – lokomotivy 310.096 přezdívanou na lokálce projíždějící v dávných letech kolem tábořiště Pražské Dvojky ve Sluneční zátoce na Sázavě "Černá Káča".

Příchozím (dle odhadu organizátorů se dne zúčastnilo zhruba 8 – 10 000 lidí) byly k dispozici tiskoviny Sdružení přátel Jaroslava Foglara (časopisy Bobří stopa, pohlednice, kartičky, záložky, informace pro případné zájemce o členství).
Připomínku foglarovského světa a letošního 80. výročí Rychlých šípů připravila v rámci svých aktivit Pražská pobočka Sdružení přátel Jaroslava Foglara díky dlouholeté vstřícné spolupráci s Domem dětí a mládeže Prahy 5.

Foto: Milan Lebeda

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2018090009-s-rychlymi-sipy-na-prazskem-dni-zeleznice-2018.html