Večer světel 2020

| Autor: Tomáš Hromádka - Krizmen | Rubrika: Večer světel | Vydáno dne: 10. 12. 2020 |

Večer světel - animace Aktualizace 16. 12. 2020: VEČER SVĚTEL V PRAZE 17. 12. SE NEKONÁ! Podrobnosti pod článkem v komentáři Menharta – člena vedení Pražské pobočky Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

Svátek Večer světel, vycházející ze stínadelské trilogie Jaroslava Foglara, si příznivci tohoto autora a jeho díla na mnoha místech naší země připomínají vždy 17. 12., tedy v den, kdy vyšel (v roce 1938) na stránkách Mladého hlasatele první kreslený příběh Rychlých šípů.
Vzhledem k nejisté situaci nemůžeme zveřejnit žádnou oficiální pozvánku, je možné, že se jednotliví přátelé díla Jaroslava Foglara s patřičnými odstupy a v rouškách setkají v pravidelném čase na obvyklých místech v celé České republice. Večera světel se můžete ale zúčastnit i vy sami, v bezpečí svého domova a to tak, že 17. 12. mezi 17. - 21. hodinou dáte za okno svíčku, lampion, lucernu či jiné světlo a k tomu můžete vystavit například i tradiční pochodující postavy Rychlých šípů s Bublinou.


Večer světelPodobným způsobem se "slavil" Večer světel v roce 1988, kdy na výzvu Ivana Vápenky řada foglarovců umístila své lampiony do okna na podporu vysílání televizního seriálu Záhada hlavolamu (nakonec se vysílal o rok později v době Sametové revoluce).

Černobílá kresba: Milan Teslevič
Barevná animovaná kresba: Petr Molka – Best


BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2020120006-vecer-svetel-2020.html