Ze 136. kolegia Akademie Jaroslava Foglara 11. 5. 2022

| Autor: Martin Rosol | Rubrika: Zpravodaj | Vydáno dne: 16. 5. 2022 |

Placky RŠPodstatnou část 136. kolegia AJF vyplnilo promítání nejrůznějších foglarovských materiálů a dokumentů z přebohatého archivu Josefa Bláhy – Řešetláka. Jednotlivé obrázky Řešetlák doprovázel vždy krátkým a zasvěceným komentářem.


Rovněž díky Řešetlákovi jsme měli možnost zalistovat si Ročenkou foglarovce 2021 od Martina Izery v tištěné podobě.
Desková hraVelmi pěkným příspěvkem se pochlubil Libor Čermák, který přinesl sestavenou vystřihovánku tábora Hochů od Bobří řeky ve Sluneční zátoce. Vystřihovánka je zároveň také zajímavou deskovou hrou Třináct bobříků. Hráči při ní plní určité úkoly zjednodušeně připomínající lov skutečných foglarovských bobříků. Tuto herní vystřihovánku si nyní s Liborovým laskavým svolením můžete vytisknout, sestavit a záhrát i vy! Odkaz - PDF.
Noc s Andersenem Sběratelé jistě uvítají informaci o novém dřevěném přívěšku s motivem ježka v kleci pro akci Noc s Andersenem. Vyrábí a nabízí trutnovská firma Dřeváci. Cena – 19 korun.
Už jen do konce června budou v nabídce Eduarda Pazourka (razitka.eu) pro foglarovce buttony s fischerovskými kresbami hlaviček Rychlých šípů a psa Bubliny ve čtyřech barevných mutacích. Výrobci končí autorskoprávní smlouva. Sady jsou nyní ve slevě za 120 Kč. Neváhejte! Rádi jsme se krátce telefonicky spojili se Slávkem Janovem, abychom jej pozdravili a popřáli mu co nejrychlejší zotavení a návrat do foglarovského dění po úspěšné ortopedické operaci!
Michal Václ prověřil naše znalosti legračním kvízem na téma „sny Rychlých šípů“ a v legračním duchu se nesl i samotný závěr 136. kolegia, to když jsme se pokusili o pochopení a rozbor zvláštního poetického útvaru neznámého autora, který se objevil zde na Bohouškovi coby součást neméně zvláštního komentáře k článku „Velikonoční stínadelské malování Marko Čermáka“ ze dne 17. 4. 2022. Neúspěšně! Patrně se jedná o zcela nový, dosud nepopsaný básnický směr! :-)
Termín příštího – 137. kolegia AJF bude ještě upřesněn. Včas sdělíme!

BOHOUSEK.CZ (www.bohousek.cz.cz) - zpravodajský a informační servis - Foglar a Rychlé šípy
Adresa článku: http://www.bohousek.cz/clanek-2022050009-ze-136-kolegia-akademie-jaroslava-foglara-11-5-2022.html