Bohousek HRŠ Praha 2025
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Bohoušek doporučuje

Komentáře

ke článku: Žlutý kvítek - vpředovský odznak z 23. 9. 1947
ze dne 23.09.2004, autor článku: Milan Lebeda - Alpín

Komentář ze dne: 29.05.2017 20:11:54     Reagovat
Autor: - Murali GopalDas (sluhapravdy@seznam.cz)
Titulek: Pokud chceme být skuteční
Pokud chceme být skutečně nenásilní pak musíme zamítnout jakékoliv násilí to znamená že se nebudeme ohlížet pouze na lidi ale i na zvířata-
Pojídat maso vejce nebo ryby znamená podílet se na krutosti páchané na zvířatech to znamená že každý kdo jí maso vejce nebo ryby je odpovědný za zabití zvířete.
Skutečné nenásilí Ahimsa je ve védách popsána takto : znamená to nepozastavovat vývoj žádné živé bytosti tím se rozumí všichni jak lidé tak i zvířata! Z čehož plyne že ten kdo chce být skutečně nenásilný se stane vegetariánem nebo veganem a bude jíst jen ovoce zeleninu luštěniny nebo ořechy To je skutečné nenásilí - Zastávat filozofii nenásilí a přitom zabíjet nebohá zvířata je filozofie Satana!
Proto bychom si měli nejprprve položit otázku jsme skutečně nenásilní?
Nebo někde skrytí v koutku pojídáme smrt?

Foglarovské výroky
Vyhledávání
 
Bohoušek vzpomíná
Výročí roku 2025
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .