| STÍNADLA |
Bohousek Zde
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Foglarovky
Bohoušek doporučuje

Komentáře

ke článku: Sluneční zátoka - Tábor Svobody 1945 a 2020
ze dne 16.07.2020, autor článku:

Komentář ze dne: 17.07.2020 14:20:25     Reagovat
Autor: - Roman Šach - Šachíno (sachino@seznam.cz)
Titulek: Poděkování a návrh
Chtěl bych tímto Organizaci Skaut - S.S.V. ze Kbel a Sdružení přátel Jaroslava Foglara poděkovat za projekt výstavby repliky historického tábora na louce ve Sluneční zátoce. Tento nápad se mi moc líbil a byl jsem rád, že jsem si mohl tábor na místě prohlédnout, vyfotografovat si ho a i díky tomu nasát kousíček té atmosféry, jaká zde musela v roce 1945 probíhat. To, že zrovna vyhrála moje fotografie tábora (v té záplavě dalších pěkných fotografií), beru jako takovou "třešničku na dortu" a samozřejmě všem, komu se moje fotografie líbila, děkuji za lajk. Jistě víte, že jsem vyhrál možnost, objednat si od Skautské nadace "nějakou" novou foglarovku. Je to milá výhra, jsem za ní samozřejmě vděčný, ale hlavní výhrou pro mě je to, že jsem vyhrál. Ta kniha jako taková už pro mě "nemá takovou hodnotu", jako samotný pocit výhry :-) Tak jsem navrhl Menhartovi (a píši to teď veřejně i sem), že vzhledem k tomu, jak to nakonec celé s táborem dopadlo (nevydražila se všechna lůžka, neprodali se všechny spony atp.) tak za sebe navrhuji (nabízím-nevnucuji!) jednu věc. Vyhranou knihu si mým jménem (a s mým souhlasem) vyzvedněte u SNJF, prodejte jí a výtěžek z prodeje knihy věnujte Organizaci Skaut - S.S.V. ze Kbel, jako takový můj malý příspěvek, na pokrytí nákladů potřebných k výstavbě tábora. Dejte mi vědět (třeba na můj email: sachino@seznam.cz), jestli Vám tato forma mého případného příspěvku vyhovuje a jestli o to budete mít zájem. S přátelským pozdravem Roman Šach-Šachíno v.r.

Komentář ze dne: 17.07.2020 14:52:58     Reagovat
Autor: - Kamil (kamil.podlaha@seznam.cz)
Titulek: Tábor Svobody - poděkování
Ahoj Šachíno. Děkuji ti jménem našeho oddílu za Tvůj článek. Velice si vážíme Tvého "rytířského" postoje. S úctou, Kamil

Komentář ze dne: 17.07.2020 15:44:49     Reagovat
Autor: - Roman Šach - Šachíno (sachino@seznam.cz)
Titulek:
Vážený Kamile a skauti z Kbel. Děkuji za Vaši rychlou odezvu (zde i do soukromého emailu) a i když jste na můj návrh [v dobrém slova smyslu] nakonec nepřistoupili (hezky jste mi napsali, že si mám knihu, na počest té fotovýhry ponechat na památku), tak i tak Vám za akci Tábor Svobody 1945/2020 ještě jednou děkuji a těším se na další Vaše případné akce. Ať se Vám moc a moc daří. S přátelským pozdravem NAZDAR!...Roman Šach-Šachíno v.r.

Foglarovské výroky
"Rozsviťte si čaj!" - spiritista pan Pilgram mladému J. Foglarovi.
Vyhledávání
 
KNIHA NÁVŠTĚV
Bohouškovy trvalky
Výročí roku 2024
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
Vyšlo od roku 2018...
19. 03. 2024
Počet komentářů: 24

Ocenění a vyznamenání pro Jaroslava Foglara
16. 04. 2024
Počet komentářů: 9

Jan Trojan - Roy: "Foglarovo dítě"
19. 03. 2024
Počet komentářů: 5

Saturnin a Stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
04. 04. 2024
Počet komentářů: 1

Foglarovskou ročenku 2023 bude distribuovat skautská nadace
16. 04. 2024
Počet komentářů: 1

reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .