| STÍNADLA |
Bohousek
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Foglarovky
Bohoušek doporučuje

CVVZ 2001

[ Autor: Milan Lebeda - Alpín | zařazeno: 15. 8. 2001 | přečteno 4437 ]

Celostátní velká výměna zkušeností (CVVZ) - tradiční setkání vedoucích oddílů, klubů, pracovníků s dětmi a mládeží ve volném čase se koná v Olomouci 9. - 11. listopadu 2001. Na průběžně aktualizovaných stránkách http://www.volny.cz/cvvz2001 najdete přihlášku, propozice, přehled dílen, seminářů, diskusních fór a jiného programu i všechny další potřebné informace."Chceme zde v Olomouci udělat další krok kupředu" uvádějí organizátoři " a dát této akci trochu jiný rozměr. Ukázat těm, kteří věnují dobrovolně stovky a tisíce hodin svého volného času dětem a mládeži, nové možnosti a směry, sporty a formy činnosti. Ukázat jim, že si jich společnost váží a oceňuje jejich práci.

Osvědčené programy z CVVZ předchozích ročníků (včetně ´99 v Mostě a 2000 v Českých Budějovicích) chceme doplnit novými tématy jako například: první pomoc při činnosti v praxi, orientační běh (teorie i praxe různých forem - denní, noční, hodinovka, cyklo, stavba tratí, způsoby vyhodnocení, atp), hrajeme si na pravěk v praxi, hrajeme si na indiány v praxi, burza tábornických a turistických potřeb, táborové stavby versus zákony a vyhlášky, projekty a granty, aneb jak na peníze od státu, eXtrémní sporty, improvizace při pořádání akcí (způsoby, ukázky, jak na to, máš na to?), burza velkých akcí na rok 2001 atd...


Základním a nosným motem CVVZ 2001 je "OTVÍRÁNÍ OBZORŮ" Chceme jasně a zřetelně ukázat jaké: - směry - cesty - nápady - praktika jsou v činnosti a práci s dětmi a mládeží možné a použitelné. Jaké k tomu lze využít: - zdroje - vybavení - výstroj - výzbroj - zázemí - podpory. Jaké tyto činnosti provozují: - instituce - zařízení - organizace - spolky - kluby. Jak lze navázat a provozovat: - spolupráci a koordinaci jak tato činnosti popularizovat mezi dětmi a mládeží prostřednictvím: - medií - v místech bydliště - na školách - na pracovištích rodičů - a jinde. Jak činnost dokumentovat a zaznamenávat pomocí: - kronik - fotografií - videa - diapozitivů - oddílových časopisů - vývěsek. Na druhé straně si otevřeně říci jaké úskalí a nebezpečí tyto činnosti přináší v oblastech: ochrany života a zdraví (vč. hygieny),mravních, hospodářsko - ekonomických, trestních... A současně chceme poradit jak si na tato nebezpečí nejlépe "zajít"."

Související články:
RVVZ Vysočina (22.02.2002)



Foglarovské výroky
„Tak se prý ukázal zase ježek!“ - Jarka Metelka přiběhnuvší do klubovny Rychlých šípů jednoho podzimního dne…
Vyhledávání
 
KNIHA NÁVŠTĚV
Bohouškovy trvalky
Výročí roku 2024
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
Vyšlo od roku 2018...
29. 04. 2024
Počet komentářů: 24

Ocenění a vyznamenání pro Jaroslava Foglara
16. 04. 2024
Počet komentářů: 9

Jan Trojan - Roy: "Foglarovo dítě"
19. 03. 2024
Počet komentářů: 5

Foglarovskou ročenku 2023 bude distribuovat skautská nadace
16. 04. 2024
Počet komentářů: 2

Saturnin a Stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
04. 04. 2024
Počet komentářů: 1

12. ročník Pražské lítačky
29. 04. 2024
Počet komentářů: 1

reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .