| STÍNADLA |
Bohousek Zde
Rubriky
Nejčtenější články vydané v posledních 30 dnech
Prahou Jaroslava Foglara

Bydliště
Pracoviště
Klubovny
Tábořiště
Místa inspirace

Foglarovský svět
Tipy a vzpomínky pište na info@bohousek.cz, předmět: Prahou Jaroslava Foglara
Foglarovky
Bohoušek doporučuje

Komentáře

ke článku: Nástupci Jana Tleskače pro rok 2005
ze dne 28.11.2005, autor článku: Milan Lebeda - Alpín

Komentář ze dne: 30.11.2005 13:27:08     Reagovat
Autor: - Hvězda
Titulek: Ještě k Memoriálu.
Zúčastnil jsem se jej vlastně ze dvou důvodů. Především jsem znovu chtěl vidět báječné lidičky, jakými jsou Slávek, Windy, Alpín a další (potěšila mě i přítomnost Sharpa, to bylo opravdu milé překvapení), a pak, už pěknou řádku měsíců jsem ztrácel zájem o věci skautské a foglarovské a chtěl jsem si je trošku oživit, abych načerpal novou inspiraci. Docela jsem zvažoval, zda se mám vůbec zúčastnit soutěže, protože mě samozřejmě nějaká ta trofej potěší, ale měl jsem zato, že by šanci měli dostat i jiní - já už svoje stříbro dostal, tak ať se snaží někdo jiný. Protože ve finále je jen osm soutěžících, nechtěl jsem brát šanci nějakému nováčkovi. Dokonce ještě pár minut předtím jsem váhal. Pak jsem to pojal jako zbabělost, takže jsem do toho šel, ale myslím, že to bylo naposled. Ať se snaží ti, kteří opravdu vážně stojí o to dostat mistra.
Všechno bylo fajn, všechno se mi líbilo, pookřál jsem nesmírně. Docela taky oceňuju, že Slávek jakoby zapomněl, že jsem to byl já, kdo zdrhl z jeho oddílu - dodneška jsem se styděl mu přiznat, že jsem tenkrát cítil, že mi všechno začíná přerůstat přes hlavu a že začínám být pro oddíl pěkně nebezpečnej.
Tvrdím, že všechno bylo prima, až ovšem na jednu věc. A je to něco tak strašlivého, že se o tom musím zmínit, aby se tohle příště nestalo. Mám samozřejmě na mysli finále. No stalo se, ti, kteří u toho byli, vědí, oč jde. Je neuvěřitelné, že někdo jde za pochybným vítězstvím v soutěži, kde ani náhodou nejsou a z principu fyzikálních zákonů ani nemohou být rovné podmínky, tak hrozně tvrdošíjně, že je ochoten naprosto sobecky snad všem pokazit náladu jen proto, aby vyhrál kus pozlaceného metálu. Zdravá soutěživost je jedna věc, ale slova padesátiletého chlapa, který si hraje na velkého bratra a vzorného skautíka, že jde pro vítězství a pro nic jiného nepřijel, věc druhá. (Však po debaklu velice rychle zmizel...) Já nepotřebuju nikomu, ani sobě, dokazovat, že skutečně dokážu ježoura vyjmout za dvě tři sekundy (poslepu), to mi přijde opravdu trapné. Nehodlám brousit do podrobností a zdůrazňovat, že všechny ježoury jsem prohlédl a zkontroloval JÁ osobně a že ježek, kterého jsem měl momentálně u sebe, byl Slávkův a můj skončil v propadlišti dějin, resp. jej někdo zřejmě ukradl. Ta reakce toho dotyčného na něco takového byla naprosto šokující, neuvěřitelná. Podotýkám, že pravidla soutěže vymýšlí a na dodržování dohlíží Slávek Janov, nikoliv tenhle člověk. Je mi lhostejno, že jsem zlato nedostal, ale není mi jedno, že to bylo jenom proto, že jsem si náhradního ježoura řádně neprohlédl, abych zjistil, zda není vadný (a náhodou byl) - vinou toho dotyčného. To není tak důležité, alespoň ne pro mě. Pro mě je důležité, že jsem se zase těžce zklamal v jednom členovi skautského hnutí - takže platí, že ty stovky skautíků, které jsem za svůj život poznal, se mi opravdu projevily jako odporný (genetický) rozežraný a zpionýrizovaný odpad (co taky můžu očekávat od členů bolševického Junáka) a platí to o všech z nich s několika čestnými výjimkami (které se naštěstí Memoriálu zúčastnily). Něco jiného je hrát si na skauta a něco jiného je jím být - a já jsem jím byl spoustu let předtím, než jsem zatroubil do skautského hnutí. To jen ti, kteří byli a jsou podobní tomuto tvorovi, nadlidi, polobozi, kteří mě málem posílali pro semtele, ze mě udělali málem psychopata a vymyli mi mozek a zničili nervy. A já se jen ptám - o co těm lidem sakra jde?
Hvězdář - Asterion

Komentář ze dne: 01.12.2005 20:46:46     Reagovat
Autor: - (@)
Titulek: Re: Ještě k Memoriálu.
hvězda jasná...

Komentář ze dne: 04.12.2005 13:00:23     Reagovat
Autor: - Hromča (@)
Titulek: Re: Ještě k Memoriálu.
Po přečtení takového výtvoru mě napadá jedna citace z RŠ : "dej si placku na čelo..."

Komentář ze dne: 30.11.2005 21:40:44     Reagovat
Autor: - Eva a Hanka skautky z Prahy, účastnice Memoriálu. (@)
Titulek: Re: Re:
My jsme tě Hvězdo také viděli, jak jsi přišel na to podium už se svým ježkem v ruce a chtěl jsi s ním soutěžit - Ale to je přece nečestné a nesportovní !!! Jak by k tomu přišli ostatní soutěžící, kteří si museli vybrat ježka na stole - pro tebe to snad neplatilo ?

Komentář ze dne: 01.12.2005 18:49:10     Reagovat
Autor: - Fišík (fischerovajana@atlas.cz)
Titulek: Re: Re: Re:
Já jsem na letošním ani na loňském memoriálu nebyla, nevím tedy co se stalo. Ale jeden ročník se mi stalo, a samozřejmě nejen mě, že jsem dostala ježka taky trochu vadného, ne zničeného, rozbitého, ale vadného. Po tomto zjištění jsem se už nesnažila ho dostat ven. To se prostě stane. Vždyť jsme jen lidé a to že se takovýhle ježek dostane do soutěže není něčí zlý úmysl.

Komentář ze dne: 01.12.2005 18:06:08     Reagovat
Autor: - Martin Rosol (rosolmartin@seznam.cz)
Titulek: pane"Hvězdo"styďte se
Velmi dobře jsem viděl,a nejenom já,jak si místo řádného protřepání připravujete "svého" ježka do co nevýhodnější výchozí pozice.Vaše nečestné jednání vám Honza Trojan po skončení soutěže přátelsky vytkl.Rovněž jsem byl u toho,když vám řekl něco v tomto smyslu:"Zapomeňme na to a buďme dále kamárády".A podali jste si na to ruce!A tohoto člověka teď hanebně pomlouváte!On žádný debakl neutrpěl-vyjmul ježka snad vteřinu či dvě po dívce,která skončila třetí!!A než odešel,(čekala ho dlouhá cesta do Mělníka),s každým známým se slušně rozloučil!Za to vy jste utrpěl debakl - nemyslím tím v soutěži samé - tam jste zřejmě zapomněl zavřít oči,abyste poslepu vyndal ježka za dvě vteřiny - ale debakl morální.Vyzývám vás abyste přestal s pomluvami a s častováním kamarádů (třeba i chybujích)výrazy jako "lecjaký hejsek","tento tvor",apod.A dalších foglarovských akcí se již raději nezúčastňujte.Nehodíte se mezi foglarovce!!!Mohl bych při setkání s vámi zapomenout,k čemu mně zavazuje odznak žlutého špenlíku! A jistě nebudu sám! Martin Rosol Plzeňská 35 Praha 5 - 150 00.

Komentář ze dne: 02.12.2005 06:48:39     Reagovat
Autor: - Krizmen (@)
Titulek: Re: pane"Hvězdo"styďte se
Nebylo by lepší uspořádat souboj za úsvitu ? :-) :-) :-)

Komentář ze dne: 03.12.2005 22:11:25     Reagovat
Autor: - Lobo (Navrátil Jiří@ atlas. cz)
Titulek: Re. Re.
Nebylo by lepší, kdyby tam byl nějaký rozhodčí , který by si to ohlídal ?! Nikdy jsem na Memoriálu nebyl, ale vždyť je to tak jednoduché, dát si pozor, aby někdo nepodváděl !!! Nebo je vám to Foglarovci jedno ? !

Komentář ze dne: 09.12.2005 16:15:05     Reagovat
Autor: - Asterion
Titulek: Je mi líto, ale...
... musím dávat najevo zuřivý nesouhlas s tím, co tu čtu. Skutečně, nečekal bych, že se v řadách těch, kteří si hrají na foglarovce, projeví tolik očekávání podlosti, zbabělosti, nečestnosti, neférovosti... Ti, kteří mě znají - a takových je docela málo a skoro se ani nevyskytují ve skautsko-foglarovské obci - potvrzují, že tyhle atributy mi opravdu nepatří. Inu, podle sebe soudím tebe. Za další komentář to nestojí, nemám na to ostatně ani čas či zájem. Dotyčné "nakopnuté husy" pouze odkazuji na své řádky s tím, aby si je pořádně přečetly. Pokud jde o osobu Roye, ohražuji se proti tomu, že mi snad ublížil, že se na něj zlobím apod. Pouze tvrdím, že jeho jednání bylo pro mě naprosto šokující, protože - znovu - jsem nečekal, že by se při takovýchto příležitostech vyskytovala nějaká podlost či nečestnost. Memoriál Jana Tleskače pro mě nikdy nebyl prestižní záležitostí, tedy prestižní ve smyslu pro jednotlivce, prestižní snad pro SPJF (ovšem všude uvedeného až na kdovíjakém místě za Junákem), tedy organizace. Pro mě to vždy byla jedna velká legrace, zábava a snad i trochu radosti, když jsem se mohl setkat se zajímavými lidmi. Tak tomu bylo i tentokrát (Hrnčíř, Toman, Raba, I. Tomáš aj.). To byl konečně taky důvod, proč jsem tam chodil. No a pokud jsem měl možnost vyzkoušet si, jak jsem na tom ve vyjímání ježka, tak jsem toho využil. Ale Roy na tohle pohlíží jako na ryze prestižní záležitost a dokáže tím dost ukrutně naštvat. To je ale jediná věc, kterou bych mu vytkl. Za to, že zřejmě bohužel patří k té samé sortě lidí, která mi v Junáku všecko otrávila, přece nemůže. No a pokud jde o naprosto břídilský komentář páně Rosolův - je to standardní mašinérie junácké sektářské indoktrinace. Ty se k nám nehodíš, protože jsi takový a makový. Odporný levičácký přístup. Zajímalo by mě, za koho ten člověk zvrací své zoufalé nesmysly - za vedení SPJF, Junáka či jiných skautských organizací? Lze čekat, že pochází ze stejného ranku, jako ti komunističtí a estébáčtí gauneři v Junáku. V jaké pobočce StB pracoval? Komu na koho donášel? Co z toho měl? Komu zničil život? Že se nehodlám dále zúčastňovat foglarovských akcí neznamená, že se snad bojím nějakého člověka, který nepochybně - jak jsem zjistil - potřebuje odbornou pomoc psychologa (lituji, že jsem na foglarovské a skautské záležitosti nechodil ozbrojen, teď vím, že mi tam hrozila nejen duševní, ale i fyzická újma), ale prostě proto, že mě už nezajímají. Jen mi připadlo dobré tyhle věci ujasnit.
...voulez-vous,
take it now or leave it,
now is all we get
nothing promised, no regrets
voulez-vous,
ain´t no big decision,
you know what to do:
la question c´est voulez-vous...

Komentář ze dne: 09.12.2005 21:00:51     Reagovat
Autor: - (Lobo@)
Titulek: Co ti je líto ?
Ty jsi nečekal, že na tebe Roy upozorní ? - vždyť jsi přišel na podium se svým ježkem a chtěl jsi s ním soutěžit a podvést tím ostatní závodníky !!! Nedivím se ti, v dnešní době, moc lidí na podvody a podvodníky nepoukazuje, divím se spíš tomu Royovi, že to dokázal !

Komentář ze dne: 12.12.2005 14:27:57     Reagovat
Autor: - Petr Rosol (p.rosol@baumit.cz)
Titulek: reakce na článek
Pane " Hvězdo" , protože se jmenuji také Rosol, nepřeji si, aby jste toto jméno jakoukoliv formou spojoval s STB a psal takové bláboly , o ničení životů apod.
Protože jsem také foglarovec , tak se za Vás musím stydět.
Ing. Petr Rosol

Komentář ze dne: 12.12.2005 14:28:26     Reagovat
Autor: - Petr Rosol (p.rosol@baumit.cz)
Titulek: reakce na článek
Pane " Hvězdo" , protože se jmenuji také Rosol, nepřeji si, aby jste toto jméno jakoukoliv formou spojoval s STB a psal takové bláboly , o ničení životů apod.
Protože jsem také foglarovec , tak se za Vás musím stydět.
Ing. Petr Rosol

Komentář ze dne: 27.02.2023 05:58:08     Reagovat
Autor: - Holder (katherinejwalker@outlook.com)
Titulek: NBA Shop Online

Komentář ze dne: 03.04.2023 19:55:37     Reagovat
Autor: - Rodolfo (jerryw0219@outlook.com)
Titulek: Coach Factory Outlet
Yeezys
Moncler Jackets
Pandora Jewelry
Jordan 10
Air Force 1
Nike Jordans
Nike Air Max 98
Air Jordan 9
Cheap Jordan Shoes
Adidas Yeezys
Nike Air Max 95
Nike Huarache
Jordan 11 Retro
Air Jordan Sneakers
Christian Louboutin Shoes
Jordan 13
Jordans 4
Nike Outlet
Jor dan 11
Yeezy
Jordan 4
Nik e Air Max Women
Pan dora
Go lden Goose Sneakers
Sneaker s GGDB
Retro Jordan
Ai r Jordan
Air Max 270
New Nikes
Moncler Coats
Nike Outlet Store Online
Air Jordan 5
Retro Jordans
Nike Shoes Outlet Store Online Shopping
Air Jordan 6
Jordan 11 Red
Air Jordan Retro 12
Golden Goose Sneakers Sale
Air Jordan 1 Low
Ba lenciaga Triple S
Asics Running Shoes For Men
Jordan 1s
Soccer Cleats
Ferragamo
Nike Snkrs
Pandora Charms
Golden Goose Sneakers Men
GGDB
Air Jordan 5
Adidas NMD
Ad idas Yeezy
Jordan 12
Air Jordan 4s
ECCO Shoes
Nike Outlet
Nike Shoes
Air Jordan 11
Jordan Retro 1
Men Moncler Vest
Nike Air Max 90
Pand ora Canada
Jordan Retro 4
Jordan 6 Rings
Air Jordan 6
< b>Jordan 1
Jordan 4
Pando ra Charms
Air Jordan
Jordans
B alenciaga
Red Bottom Shoes For Women
Ky rie Shoes
Yeezys< /b>
Pan dora Jewelry
Nike Outlet
Air Jordan Sneakers
Moncle r Store
Golden Goose Shoes
Vale ntino
Chris tian Louboutin shoes
Pand ora Jewelry Official Site
Gol den Goose Sale
Pandora Ring
Air Max 270
Air Jordans
Vans Store
M id Star Golden Goose
Nike Shoes For Men
Jordan 5s
Air Jordans
Jordan Retros
Yeezy Shoes
Jordan 14
Retro Jordans
Air Jordan 11
Nike Sale
Jor dan Sneakers
Golden Goose Outlet
Yeezy Shoes
Jordan 11's
Louboutin Shoes
Air Jordan Shoes
Jordan Retro 3
Nike Air Jordan 1s
New Jordans 2018
Jordan Retro 6
Fj allraven Kanken
Nike Outlet Store
Jordan 11s
Pandora
Lebrons Shoes
New Jordans
GGDB
Christian Louboutin Outlet
P andora Bracelets
Cheap Jordan Shoes
Pandora Official Site
Hermes Birkin
N ike Shoes For Women
Jordan 1
Jordan 12
N ike Outlet
Jordan 12
NMD R1
Jordans 11 Retro
Air Jordan 3s
Jordan Retro 12
Jorda n Retro 11
Pandora Rings Official Site
N ike Factory Outlet
Red Bottom Shoes
Golden Gooses Sneakers Sale
Jordans 11 Low
Christian Louboutin Shoes
Jordan 1 Mid
Christian Louboutin Shoes
Ha rden Shoes
Fitflo p Shoes
Air Jordan 1
Go lden Goose Shoes
Air Jordan
Jordan 13s
Jor dan Shoes
Red Bottoms
Moncler Jackets
Nike Air Jordan 1
Air Max 2018
Moncler Jackets
Nike Mens Shoes
Cheap Air Max
Air Jordan 8
Nike Official
Jordan 11 For Sale
A ir Jordan Shoes For Men

Foglarovské výroky
"Rozsviťte si čaj!" - spiritista pan Pilgram mladému J. Foglarovi.
Vyhledávání
 
KNIHA NÁVŠTĚV
Bohouškovy trvalky
Výročí roku 2024
13 otázek - kvízy
Nejkomentovanější
Vyšlo od roku 2018...
19. 03. 2024
Počet komentářů: 24

Ocenění a vyznamenání pro Jaroslava Foglara
16. 04. 2024
Počet komentářů: 9

Jan Trojan - Roy: "Foglarovo dítě"
19. 03. 2024
Počet komentářů: 5

Foglarovskou ročenku 2023 bude distribuovat skautská nadace
16. 04. 2024
Počet komentářů: 2

Saturnin a Stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
04. 04. 2024
Počet komentářů: 1

reklama

* Bohouška připravuje redakce ve složení: Milan Lebeda - Alpín (vedoucí), Petr Molka - Best (webmaster), Tomáš Hromádka - Krizmen (redaktor). Bohoušek je připravován ve spolupráci s Pražskou pobočkou SPJF.
* Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Bohouška publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
* Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
* Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
* Zprávy, příspěvky a žádosti můžete poslat na .