Čas od času se na stránkách Bohouška věnujeme zásadní problematice Panádlové polívky. První článek k tomuto tématu jsme zveřejnili bezmála před deseti lety
Připomeňte si ho zde.
Problematice se ovšem nevěnuje jenom Bohoušek, nýbrž také specializované časopisy. Naposledy speciál časopisu SVĚT ŽENY: Pošli recept (Vítáme nový rok), který na straně 47 zveřejnil recept Boženy Kolářové z obce Pouště.
Suroviny: 4+2 krajíce chleba, 1 a 1/4 l vývaru, 2 lžičky kmínu, špetka pepře a soli, 3 jarní cibulky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla.
Chleba nalámeme na kousky a dáme do vývaru. Přidáme koření a vaříme, dokud se chléb nerozvaří. Zahustíme jíškou z mouky a másla. Rozmixujeme a ještě provaříme. Opečeme zbylý chléb a cibulku na másle, přidáme do hotové polévky.
Doba přípravy: 10 minut, počet porcí: 6, Orientační cena: 20 Kč.